خانه / کارشناسی / آموزش فنون کشتی / آموزش فن بارانداز و کار در خاک

آموزش فن بارانداز و کار در خاک

بازدیدها: 2922

 آموزش فن بارانداز و کار در خاک

بارانداز مهارتى است که کشتى‌گیر مجری، کمر حریف را به تنهائى و یا قسمت‌هائى از بدن او را در خاک به روش‌هاى مختلف مانند کلید بارانداز، فتیله‌پیچ بارانداز، عوج‌بند بارانداز (نلسون بارانداز)، سالتو بارانداز، بارانداز مشک سقا، بارانداز با کمک پا، سگک بارانداز و غیره، درشرایط تهاجمى و یا در وضعیت تدافعى مى‌گیرد و سپس با حرکت به سمت اجراء فن‌ بارانداز، زانوى پاى همان سمت را جلوى زانوى پاى حریف مى‌گذارد و پاى او را سد مى‌کند و سپس در حالت نشسته و یا ولو شده، حریف را با انجام عمل پل‌سازى و رفتن به زیر مرکز ثقل بدن او و چرخش روى پل، به روى سینهٔ خود مى‌آورد و با وارد ساختن ضربهٔ شکم به بدن حریف، او را در همان سمت مى‌غلتاند و یا اینکه بدن خود را از زیر بدن حریف خارج کرده، فقط او را به روى پل مى‌برد و یا اینکه حریف را از روى تشک بلند کرده، به‌صورت سالتو، فن بارانداز را اجراء مى‌کند و یا اینکه همین فن را در صورتى‌که حریف واکنش نشان مى‌دهد، در جهت عکس انجام مى‌دهد.

بارانداز از سینه

۱- طریقهٔ گرفتن:
هنگامى که حریف در حالت ولو شده به روى تشک قرار دارد و فضائى براى گرفتن کمر او وجود ندارد، مجرى با عبور دست‌هاى خود از زیر بغل حریف، بدن او را از ناحیهٔ سینه، به‌وسیلهٔ دست‌هاى قلاب‌شدهٔ خود با روش‌هاى مختلف به‌طور محکم مى‌گیرد، به‌طورى‌که امکان حرکت بدن حریف در بین دست‌هاى مجرى وجود نداشته باشد.

۲- روش اجراء:
مجرى با یک حرکت ناگهانى از یک سمت حریف را به روى سینهٔ خود مى‌کشد و با انجام عمل پل‌سازى و رفتن به زیر مرکز ثقل بدن حریف، او را با ضربهٔ شکم و انجام عمل پل چرخشى مى‌غلتاند و دوباره او را خاک مى‌کند.

۳- نتیجه‌گیرى:
با اجراء فن، بارانداز از سینه حریف به روى پل مى‌رود و امتیاز فنى (طبق قوانین وقت) به کشتى‌گیر مجرى تعلق مى‌گیرد.


بارانداز از کمر

۱- طریقهٔ گرفتن:
هنگامى که حریف درخاک نشسته، کشتى‌گیر مجرى از پشت، کمر او را با دست‌هاى قلاّب‌شدهٔ خود با روش‌هاى مختلف و به‌طور محکم مى‌گیرد به‌طورى‌که امکان حرکت بدن حریف در بین دست‌هاى مجرى وجود نداشته باشد.

۲- روش اجراء:
مجرى با حرکت به سمت اجراء فن و قرار دادن زانوى پاى خود، جلوى پاى حریف، او را از پهلو به روى بدن خود کشیده، در حالى‌که عمل پل‌سازى را از پهلو انجام مى‌دهد، حریف را نیز به روى بدن خود مى‌کشد و در همین لحظه با ضربه‌اى که با شکم خود به زیر مرکز ثقل بدن حریف وارد مى‌کند، او را به روى پل مى‌غلتاند و دوباره خاک مى‌کند.

۳- نتیجه‌گیرى:
با اجراء فن، بارانداز کمر حریف به روى پل رفته، فقط دو امتیاز فنى به کشتى‌گیر مجرى تعلق مى‌گیرد.


خاک در ورزش کشتی و روشهای نشستن و کار در خاک

خاک در ورزش کشتي، عبارت است از حالتى که کشتى‌گير، به‌صورت زانو‌زده به شکل چهاردست و پا بر روى تشک قرار گرفته باشد و يا در حالت دفاع و واکنش در خاک به‌صورت ولو شده به روى شکم و سينه، روى تشک قرار مى‌گيرد. اين حالت ممکن است با اجراء فنون از سوى حريف به‌وجود آمده باشد و يا اينکه در اثر کم‌کارى (پاسيو) و يا اخطار، کشتى‌گيرى از سوى داور مجبور به نشستن در خاک باشد.

 

حالت نشستن در خاک

روش قرار دادن پاها در موقع نشستن در خاک، بستگى به عادت و تمرينات قبلى کشتى‌گير دارد، که در شرايط مختلف، متناسب با وضعيت و موقعيت کشتي، دفاع در برابر فنونِ حريف، و يا تصميم به اجراء فنون و انجام عملياتِ رهائى از خاک متفاوت است.

روش‌هاى مختلف قرار دادن پاها در موقع نشستن در خاک

روش صحيح نشستن در خاک

۱- کشتى‌گير، در انجام عمليات و مانورهاى خود، احساس راحتى و موفقيت داشته باشد.

۲- از تعادل و استحکام بيشترى در مقابل حريف برخوردار باشد، به‌طورى‌که، بتواند در فرصت مناسب از خاک بلند شود و يا در هنگام دفاع در برابر فنون حريف از موقعيت استوارى برخوردار باشد.

۳- زانوهاى او از يکديگر باز باشند، تا سطح اتکاء بيشتر شده، تعادل او افزايش يابد.

۴- آرنج دست‌ها نبايد خم باشد، تا در مقابل فشارهاى حريف مقاومت کند.

۵- نه تنها سر و گردن کشتى‌گير نشسته در خاک نبايد آويزان باشد، بلکه او بايد با انقباض عضلات ناحيهٔ کمربند شانه و گردن، محکم به روى تشک قرار گيرد.

ولو شدن در خاک

هنگامى که کشتى‌گير در خاک، با شکم و سينه بر روى تشک دراز شده باشد، اصطلاحاً به آن “ولو شدن در خاک” مى‌گويند. اين حالت، اغلب به‌منظور افزايش سطح اتکاء و نزديک کردن مرکز ثقل بدن به سطح اتکاء انجام مى‌شود، که در نتيجه تعادل، مقاومت و استحکام بدن در مقابل اجراء فنون از جانب حريف افزايش مى‌يابد.

 

حالت ولو شدن در خاک

روش صحيح ولو شدن در خاک

۱- آرنج دست‌ها نبايد خميده باشد، بلکه بايد، دست‌ها به‌طور کاملاً کشيده و محکم بر روى تشک قرار گيرد.

۲- هنگام اجراء فنون از يک سمت، توسط کشتى‌گير مجرى (کشتى‌گير بالائي)، کشتى‌گير ولو شده در خاک، بايد سر و گردن خود را به همان جهت اجراء فن پيچاند.

۳- در حين اجراء فنون از يک سمت از سوى کشتى‌گير مجري، پاى کشتى‌گيرى که در خاک ولو شده بايد در همان جهت اجراء فن، به حالت جمع شده از زانو ستون شود.

۴- به‌منظور افزايش تعادل، شکم، سينه و استخوان لگن خاصره، بايد به روى تشک کاملاً چسبيده باشد، تا مرکز ثقل از سطح اتکاء جدا نشود.

۵- هنگام اجراء فنون از يک سمت از سوى کشتى‌گير مجري، نشيمنگاه کشتى‌گيرى که در خاک ولو شده بايد در جهت عکس اجراء فن بچرخد.

 

درباره‌ی admin

حتما ببینید

دانلود کتاب آموزش کشتی- ناصر نوربخش

بازدیدها: 2708 دانلود کتاب آموزش کشتی- ناصر نوربخش

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *